Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
Charles University Third Faculty of Medicine

Charles University Third Faculty of Medicine

Charles University Third Faculty of Medicine

מבוא

קמפוס הבריאות וינוהראדי החל את פיתוחו בתחילת המאה ה -20, אז בפריפריה העירונית. בשנת 1902 חנך הקיסר פרנץ יוזף הראשון את בית החולים וינוהראדי כבית החולים העיקרי לאזרחי מחוזות קרלובסקה וינהראדי וז'יזקוב. בשנת 1925 נפתח המכון לבריאות המדינה בסביבתו. עד מהרה החלו שני המוסדות לשחק תפקידי מפתח בפיתוח שירותי הבריאות בפראג, בוהמיה וצ'כוסלובקיה. לפני חטיבת הפקולטה לרפואה בשנת 1953, שתי המוסדות שימשו להכשרת סטודנטים לרפואה, בהתבסס על פעילות שיטתית של הצוות הראוי לציון שלהם.

מבית החולים וינוהראדי היו, כלומר, פרופ 'לרפואת העיניים יוסף ג'אנק, מגלה הטוקסופלזמה אופטלמית (מ' ינקומי); פרופ 'לניתוחי ריאות ובטן אמריץ' פולק; מייסד הכירורגיה הפלסטית הצ'כית פרופ 'פרנטיצ'ק בוריאן. לאחר מלחמת העולם השנייה: מייסד מחלת הסוכרת הצ'כוסלובקית פרופ 'ג'רי סילבה, קרדיולוג מפורסם פרופ' וראטיסלב ג'ונאס, מייסד המטולוגיה ילדים צ'כית ד"ר ג'רי ג'נלה, פרופ 'נוירולוגיה י' שבק, פרופ 'לרפואה משפטית א' קנובלוך או ראש המכון הפסיכיאטרי דוקטור. V. Petráň.

מצוות מכון הבריאות הממלכתי כלומר: פרופ 'איוון הונל, שהקים את מכון הפסטר הטיפולי הראשון בשטח מדינתנו. צוות מכון זה השתתף בתוכניות רבות ברחבי העולם של ארגון הבריאות העולמי לאחר מלחמת העולם השנייה, בין היתר במיגור עולמי של אבעבועות שחורות (פרופ 'קארל ראשקה). בהתבסס על מסורת כה עשירה, היה ניתן להקים פקולטה חדשה לרפואה בקמפוס הבריאות וינוהראדי.

הפקולטה שלנו מתייחסת למסורת לימודי הרפואה באוניברסיטת צ'ארלס, כיוון שהייתה אחד מארבעת נושאי היסוד עם הקמתה בשנת 1348. משנת הלימודים 1882/83, הפקולטה לרפואה, בדיוק כמו שאר האוניברסיטה, חולקה. לשני חלקים - גרמנית וצ'כית. ב- 17 בנובמבר 1939, יחד עם כל בתי הספר הצ'כיים האחרים, החלק הצ'כי באוניברסיטה נסגר. עצירה זמנית זו בחינוך הצ'כי נמשכה עד 1945. אז, יחד עם כל האוניברסיטה הגרמנית, בוטלה הפקולטה לרפואה הגרמנית. רכושו נמסר לפקולטה לרפואה בצ'כיה. בשנת 1953 חילק משרד ההשכלה הגבוהה את הפקולטה לרפואה בפראג לשלוש פקולטות נפרדות: הפקולטה לרפואה כללית (כולל סטומטולוגיה), הפקולטה לרפואת ילדים והפקולטה להיגיינה. האחרונה הפכה לפקולטה השלישית הנוכחית לרפואה בשנת 1990. העובדה שפקולטה עצמאית חדשה להיגיינה נוצרה בשנת 1953 הביאה לשינויים מהותיים: פקולטה זו שמרה על מיקוד רפואי בסיסי, למרות שהתמחתה בתחומי ההיגיינה וההגיינה. מְנִיעָה. מצד אחד התמחות זו אפשרה לפתח את כל ענפי ההיגיינה ברפואה שלאחר המלחמה שלנו, אך מצד שני היא הגבילה והגבילה את היקף מימוש הסטודנטים בפרקטיקה הקלינית.

ההוראה הרפואית בעידן הקומוניסטי סומנה בגישה פורמליסטית למדי ומבוססת על קאדר. מאז נובמבר 1989 הצלחנו לבצע את כל השינויים המהותיים בארגון הפקולטה הנדרשים למימוש תכנית הלימודים החדשה ורפורמות הלימוד. שמה של הפקולטה שונה לפקולטה השלישית לרפואה, אוניברסיטת צ'ארלס, שהדגישה את המיקוד הכללי העיקרי שלה. Assoc. פרופ 'סיריל הושל, MD, היה הדיקן הראשון של הפקולטה שנבחר בבחירות החופשיות לאחר המהפכה בשנת 1989. הסנאט האקדמי הוקם אז יחד עם המועצה המדעית אשר מגייסת כיום חברים מצטיינים רבים בחו"ל. היו תחרויות על כל התפקידים המובילים במכונים, במרפאות ובמשרות אחרות באוניברסיטה. תכנית הלימודים נבנתה מחדש כך שתכנית הלימוד משקפת את האוריינטציה הכללית של הפקולטה המשלבת אזור מפותח של נושאי מניעה. הרבה עובדים ממחלקות מגוונות במשרד הבריאות ובאקדמיה למדעים בצ'כיה מעורבים ישירות בפעילות הפדגוגית והמחקרית של הפקולטה.

בספטמבר 1992 נפתח בניין סגל חדש ברחוב רוסקה. הוא כולל את משרד הדקאן, מחלקות תיאורטיות שונות, מחלקות היגיינה ונושאי מניעה, ואחרון חביב, המרכז למידע מדעי, שהוקם לאחרונה בשנת 1992. במאי 1991 גברת מרגרט מברטראן, פרופסור קנדי לאנגלית. שפה, ייסדה פרס לסטודנט הטוב ביותר בפקולטה שיוענק מדי שנה בטקס הסיום. תנאי הלימוד והעבודה המדעית השתפרו עם פתיחת הקומה ה -6 החדשה שנבנתה בבניין הפקולטה הראשי במאי 2000, והתאימה בין היתר את מחלקת התזונה והמעבדות לכימיה וביולוגיה מולקולרית. שיפור נוסף חל במאי 2006 עם החלק המחודש של מכללת האחיות ברחוב רוסקה 91, שם ממוקמת כעת המחלקה לאתיקה, סיעוד ושפות זרות. ביקורי סטודנטים בחו"ל הופכים לחלק בלתי ניתן למחיקה מההוראה בפקולטה. השתתפות בתכניות מדעיות ומחקר בינלאומיות והרצאות של מומחים זרים מאפשרות לפקולטה לפרוש את כנפיה ולהקים מלגות מדעיות מועילות הדדית. זה מאפשר שיפורים באיכות חומרי ההוראה, לימוד שיטות, נהלים וגישות חדשות, ובכך יוצרים תנאים טכניים הכרחיים להשגת השכלה גבוהה יותר.

הפקולטה השלישית לרפואה העניקה את תואר ההוראה שלה לאישים מצטיינים רבים בשלוש השנים האחרונות, בין הבולטים שבהם היו: פרופ 'זדנק נובאואר בביולוגיה, דוקטור. איוון מ 'האוול בבינה מלאכותית, ופרופ' לובוסלב סטארקה באנדוקרינולוגיה. במקביל התקיימו כמה עשרות הרצאות של מומחים זרים מוכרים בתחומי הפקולטה. נזכיר לפחות את זוכה פרס נובל בנוירופיזיולוגיה פרופ 'ג'יי אקלס, מומחה מפורסם בפסיכיאטריה פרופ' פ. גרוף, ופרופ 'קונדראו אנליטי. כפי שהציע המועצה המדעית של הפקולטה, סר קרל ריימונד פופר (1902–1996), אפיסטמולוג, חסיד החברה הפתוחה, מגדולי הפילוסופים של המאה העשרים, זכה בתואר הרופא honoris causa ברפואה ב -25 במאי 1994. הפקולטה השלישית לרפואה הייתה צד בהענקת דוקטורט כבוד לאחד ממגלי DNA, חתן פרס נובל, פרופ 'ג'יימס ווטסון. באופן דומה, לרגל יום השנה ה -650 של קרן אוניברסיטת צ'ארלס, הצענו לזוכה בפרס נובל אחר, נוירופיזיולוג ידוע בעולם, פרופסור האקסלי מבריטניה, לקבל גם דוקטורט כבוד בשנת 1998.

MUDr. פ 'צ'ך מהפקולטה שלנו יזם הצבת לוחות כבוד לזכר זוכי פרס נובל ברפואה מר וגברת קורי לבתי הולדתם ברחובות סלמובסקה ופטרסקה בפראג במסגרת הפרויקט פראג - עיר התרבות האירופית 2000. שיתוף הפעולה בין הפקולטות הבודדות של האוניברסיטה, בפרט הפקולטות לרפואה, נמצא בעלייה. האוניברסיטה תומכת בתחרות בריאה בפעילויות ספורט בין הפקולטות, וגם הסטודנטים לוקחים חלק באירועים חברתיים ותרבותיים שונים לא רק במדינה זו, אלא גם בחו"ל. הפקולטה מפרסמת את מגזין VITA NOSTRA, המשקף את החיים האקדמיים של הקהילה ומייצג צדדים מגוונים בפקולטה בשני סוגיות מובחנות מבחינה תפקודית: VITA NOSTRA REVUE, אוסף רבעוני של מאמרים, פירושים והרהורים, ו- VITA NOSTRA SERVIS, עלון מידע. שיוצא על בסיס שבועי. בשנת הלימודים 1991/92 קיבלה הפקולטה סטודנטים זרים ברפואה כללית תוך התמקדות במניעה. שפת ההוראה היא אנגלית. זכויותיהם וחובותיהם של סטודנטים זרים נקבעים בחוזים שנחתמו בין הסטודנט לדיקן הפקולטה.

דרישות חדשות של הרפואה המודרנית לרופאים באות לידי ביטוי בתכנית הלימודים החדשה לרפואה, אותה מיישמת הפקולטה מאז שנת הלימודים 1996/97.

בסיס ההוראה של 3. LF כולל את בית החולים הפקולטי Královské Vinohrady, המרכז הפסיכיאטרי פראה, בית החולים Na Bulovce, בית החולים Thomayer, המכון לטיפול באם וילדים, בית החולים Na Homolce, בית החולים הצבאי המרכזי והמכון הלאומי לבריאות הציבור. מומחים בולטים של האקדמיה הצ'כית למדעים והמכון לרפואה קלינית וניסויית משתתפים גם הם בהוראה.

מיקומים

  • Prague

    Third Faculty of Medicine Charles University in Prague Ruská 87, 100 00 Prague 10 Czech Republic, , Prague

שאלות